Turkuhallissa etsitään keinoja areenan pienentämiseksi

Suomen ensimmäinen monitoimiareena keskittyy jatkossa etsimään pienempiä tapahtumia, sillä kansainväliset suurkonsertit ovat siirtyneet pääkaupunkiseudulle. Tällä viikolla 20 vuotta täyttävä Turkuhalli on menettänyt asemansa Suomen suurimpana areenana yli kymmenen vuotta sitten. Esimerkiksi jääkiekon MM-kisoja ei toistaiseksi ole tulossa Turkuun.

Turkuhalli
Cirque du Soleilin harjoitukset Turkuhallissa.
Cirque du Soleilin harjoitukset Turkuhallissa.YLE / Sami Tammi

Turkuhallin toimitusjohtaja Anu Kurkilahti kertoo, että nyt etsitään välineitä areenan pienentämiseksi 2 000-3 000 katsojan tapahtumiin. Tällä hetkellä halli jaetaan pienempiin tapahtumiin epäkäytännöllisillä mustilla pressuilla.

- Se on vähän kömpelö tapa. Pressujen paikoilleen laittaminen ja poisotto ottaa aina oman aikansa ja oman työnsä. Jos toimivampia ratkaisuja löydetään, niin mahdollisesti niihin myös pystytään satsaamaan jossain vaiheessa, kertoo Kurkilahti.

MM-jääkiekkoa Turkuhallissa ei tulla lähivuosina näkemään. Jääkiekon MM-kisojen toimikunta on ilmoittanut Turkuhallille, että mikäli Tampereen uusi monitoimiareena ei valmistu ajoissa, järjestetään jääkiekon MM-kisat 2013 Helsingissä. Tampere pyrkii rakentamaan uuden monitoimiareenan vuoteen 2013 mennessä.

Suomessa pelataan jääkiekon MM-kisoja vuosina 2012 ja 2013.

Lähteet: YLE Turku