1. yle.fi
  2. Uutiset

Neulominen on jälleen muodikasta

Käsityön perinne jatkuu luutyömestari Johannes Laurin vanhassa talossa uusien omistajien myötä. Vuoden alussa uudelleen avatussa käsityötalossa löytyy käsityöliikkeitä sekä Pohjois-Suomen ainoa neulekahvila Johannes Café and Teahouse.

käsityöt (tuote)
Asiakkaita neulekahvilassa
Neulekahvilan salissa kahvia nauttivia asiakkaita.YLE / Pekko Roman

Itse tekemisen ja ekologisen kuluttamisen tultua muotiin käsitöistä on tullut myös monien nuorten naisten ja miesten suosima harrastus. Kiinnostuksen herääminen käden taitoja kohtaan näkyy muun muassa Johannes Laurin käsityötaloon avatun neulekahvilan asiakaskunnassa.

- Asiakkaiden ikähaitari on puolesta vuodesta 88-vuoteen, ja täällä on käynyt myös nuoria miehiä kokeilemassa neulomista ja virkkaamista. Toivotaan että innostus jatkuu, sanoo kahvilanpitäjä Tiina Määttä.

Neulekahvilan ideana on, että kahville voi tulla oman neuleen kanssa, minkä lisäksi paikan päällä on tiistaista perjantaihin ohjaaja opettamassa erilaisia neulontatekniikoita. Esimerkiksi tällä viikolla kahvilassa opetetaan koukkuamista.

Kahvia takkatulen räiskeessä

Neulekahvilan salissa kahvia juova Anne-Maj Kultima kertoo löytäneensä kahvilan puolivahingossa viikko sitten käydessään katsomassa käsityötalossa sijaitsevan Mielandin tuotteita. Neulontaa Kultima kertoo harrastavansa toistaiseksi vain kotona, vaikka neulekahvila tuntuukin jo kotoisalta.

- Tulin tänne uudestaan, koska näin vanhassa rakennuksessa on aivan oma tunnelmansa. Tänne on mukava tulla juomaan kahvia takkatulen räiskeessä, Anne-Maj Kultima kertoo.

Neulekahvila Johannes Café and Teahouse sekä talossa sijaitsevat käsityömyymälät ovat avoinna tiistaista lauantaihin. Käsityötalon osoite on Pohjolankatu 27.

Lähteet: YLE Lappi / Pekko Roman

Lue seuraavaksi