1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. mentorointi

Mentori sparraa nyt henkisesti

Yrityksen omistajan- tai sukupolvenvaihdoksessa saattaa olla henkisesti vuosien työ. Ennen yrityksen arvonmääritystä on oltava selvillä jatkaja, jos sellaista yleensä löytyy. Henkistä ja käytännönkin tukea tarjoava mentori sparraa luopujaa myös perheen sisäisissä keskusteluissa.

mentorointi
Lena Holmberg ja Per Snellman.
Lena Holmberg esittelee isälleen, Per Snellmanille Snellmanin lihatalon uudehkoa metwurstin tuotantolinjaa.YLE / Kalle Niskala
Lena Holmberg ja Per Snellman.
Katso Iina Kluukerin toimittama juttu. Kuvaus ja editointi Kalle Niskala. (1:45)

- Jos oma lapsi jatkaa yritystä, niin on huomioitava myös sisarukset ja muu perhe. On ajateltava perintöä, avioehtoja ja ihmissuhteitakin, luettelee Concordian yritysasiamies Riitta Korpela.

Elokuussa aloittanut omistajanvaihdospalvelu Nextia tarjoaakin yrittäjille nyt sekä henkistä että teknistä tukea Kokkolan ja Pietarsaaren seudulla. Kohderyhmänä ovat erityisesti pienyritykset. Nextian tehtävä on herätällä yrittäjä huomaamaan kuinka pitkästä prosessista saattaa olla kyse.

- Pisimmät omistajan- tai sukupolvenvaihdokset saattavat kestää jopa 10 vuotta. Parhaimmassa tapauksessa asia voi selvitä alle vuodessa, mutta se on jo harvinaista. Keskimäärin vaihdos kestää vuosia. Luopujilla on usein harhaluulo, että prosessi hoituu kohtu nopeasti, summaa Korpela.

Luopumisen vaikeus kynnyksenä

Lihatalon entinen toimitusjohtaja Per Snellman on toiminut mentorina jo kahdeksan vuotta. Hän luopui yrityksen johtotehtävistä muutama vuosi sitten. Luopumisen vaikeus onkin yksi sukupolvenvaihdoksen kompastuskiviä.

- Luopuminen on yksi vaikeimmista ratkaisuista, mutta nämä asiat kannattaa ajatella valmiiksi jopa luopumisajankohtaa myöden. Jos kysessä on sukupolvenvaihdos, niin luopuja saattaa pohtia pärjääkö ja onnistuuko lapsi. Luopujan kannattaa myös miettiä, mitä itse aikoo tehdä loppuelämällään, luettelee Snellman.

Vain harva onnistuu ilman tukea

Luopujia ja jatkajia luotsaava mentori toimii keskustelukumppanina ja sparraajana, joka ajattelee myös yrityksen parasta. Korpela painottaa, että vain harvat sukupolvenvaihdokset onnistuvat ilman keskustelukumppania.

- Mentori voi toimia tunteiden välittäjänä myös perheessä tai muiden osapuolten välillä. Tunteiden pitääkin välillä kuohua, koska kyse on isosta asiasta.

Raakaan bisneksen tekoon liittyy myös tunteita, jotka eivät ole tyypillisesti suomalaiseen kulttuuriin kuuluneet.

- Toisena hetkenä luopuja voi vaahdota, että naulaa ovet ja ikkunat säppiin, kun jatkajaa ei tunnu löytyvän. Kun ratkaisu löytyy, niin prosessikin etenee. Usein omistajanvaihdoksen keskeytymisen taustalla onkin psykologiset tekijät, Korpela muistuttaa.

Kokkolan ja Pietarsaaren seudulla on noin 7 000 yritystä, joista viiden vuoden sisällä noin 1 200 tarvitsee jatkajan.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa / Iina Kluukeri

Lue seuraavaksi