1. yle.fi
  2. Uutiset

Yksi kuoli sillan romahdettua autojen päälle Helsingin Laajasalossa

Yksi ihminen on kuollut ja kolme loukkaantunut jalankulkusillan romahdettua autojen päälle Helsingin Laajasalossa. Silta romahti, kun kuorma-auton ylhäällä ollut nostolaite törmäsi siihen. Onnettomuus sattui maanantai-iltapäivänä vähän kolmen jälkeen. Liikenne kulkee edelleen kiertotietä.

Kotimaan uutiset
Poliiseja kävelee etualalla, taustalla onnettomuuspaikka.
Yle

Pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Petri Korhonen kertoo, että osallisena onnettomuudessa oli pieni kuorma-auto, invataksi ja kuorma-auto.

Onnettomuudessa kuollut ihminen kuljetti pienempää kuorma-autoa, joka jäi sillan alle puristuksiin.

Helsingin poliisi kertoo, että tapausta ryhdytään tutkimaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

Töölön sairaalan kuljetetut loukkaantuneet olivat taksinkuljettaja ja -matkustaja sekä kuorma-auton kuljettaja.

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuus tapahtui, kun Santahaminan suunnasta ajaneessa kuorma-autossa oleva nostolaite oli jäänyt pystyyn ja se osui siltaan.

Muut kaksi ajoneuvoa ajoivat Laajasalontietä vastakkaiseen suuntaan.

Liikenne kiertotielle

Turman jälkeen liikenne on ohjattu Hevossalmen suuntaan Koirasaarentien tai Sarvastonkaaren kautta. Vielä on epäselvää, milloin Laajasalontie saadaan auki liikenteelle.

Turma on jo kolmas syksyn aikana, jossa on mukana nostolaite ylhäällä ajanut auto. Aiemmissa onnettomuuksissa nostolaite katkaisi raitiovaunujen johdinlangat pysäyttäen raitiovaunuliikenteen tunneiksi.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi