Hyppää sisältöön

Kultainen kapusta huipentui Kouvolassa

Ammattikoululaiset ovat kilpailleet kansainvälisessä kokkikilpailussa Kouvolassa. Keskiviikkona alkanut Kultainen kapusta -kokkikilpailu huipentui torstaina Kouvolan seudun ammattiopiston Utinkadun toimipisteessä.

Kalan käsittely oli kokkikilpailun tuomareiden tarkkailun kohteena. Kuva: Yle / Antti Kolppo

Seitsemän ravintola-alan opiskelijoista koostuvaa tiimiä kisaili torstaina Kouvolan seudun ammattiopiston opetuskeittiössä Kultainen kapusta -kokkikilpailussa. Kansainvälisyyttä kilpailuun toivat kolme venäläisopiskelijoista koostuvaa joukkuetta.

Kymenlaaksosta kilpailussa olivat mukana Nea Matilainen ja Sanni Parkkila Kouvolan seudun ammattiopistosta sekä Nico Lindfors ja Milka Tauru Etelä-Kymenlaakson ammattiopistosta.

Kilpailijoiden piti valmistaa ennaltamäärätyistä raaka-aineista alku-, pää- ja jälkiruoka. Sanni Parkkila valmisti alkuruuaksi tomaattitartaria. Tytöt olivat jakaneet työt siten, että pääruoka tehdään yhdessä ja molemmat tekevät alku- ja jälkiruuan itsekseen.

Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston opiskelijat Nico Lindfors ja Milka Taurun kisalistalla oli alkuruokana perunapohjainen sosekeitto, jonka rinnalla kisapari tarjosi savustettua siikaa. Kalan käsittely oli Nicolle tuttua.

- Tätä on harjoiteltu ja viilattu koulussa niin paljon, että tätä pystyy unissaankin tekemään, Nico kehaisee.

Pääruuaksi Milka valmisti maksaa uunissa. Jälkiruoaksi oli chilisuklaakakkua vaniljakreemillä.

Ruoan käsittely puntarissa

Tuomarit arvioivat ruuat muun muassa maun, rakenteen ja ulkonäön mukaan.

- Kiinnitämme huomiota raaka-aineen käsittelyyn, miten kala fileroidaan ja miten maksaa käsitellään, kertoo yksi tuomareista Heikki Härmä.

Alkuruokien edetessä tuomareiden arviointiin tunnelma on hektinen.

- Ei ihan nappiin mennyt. Vähän myöhästyttiin. Toivottavasti maku on hyvä, jos siitä saisi pisteitä, Kouvolan joukkue tuumaa.

- Olisimme voineet aloittaa hommat aikaisemmin, mutta kala ja soppa olivat hyviä. Ainoastaan tillin kanssa oli ongelmaa, Ekamin joukkueen Nico Lindfors kertaa.

Kotkalaisten alkuruoka valmistui puolisen minuuttia myöhässä, mutta Nico Lindfors ja Milka Tauru arvelivat tuomareiden hyväksyvän pienen myöhästymisen.

Nico Lindfors ja Milka Tauru veivät lopulta Kultaisen kapustan voiton.