Tierna-aika alkoi Oulussa

Tiernapoikakilpailussa esiinnytään useissa sarjoissa. Perinnesarjassa ryhmään hyväksytään vain poikia ja muutoinkin tavoitellaan historiallista henkeä. Yleisessä sarjassa on myös tyttöryhmiä. Lauantaina alkanut Tiernapoikakilpailu ratkeaa Rotuaarin lavalla sunnuntaina puoliltapäivin alkavassa loppukilpailussa.

tiernapojat
Liminkalaisten Kettupoikien tiernaryhmässa nuorin esiintyjä on vasta seitsemän vuotta vanha.YLE Oulu / Arto Veräjänkorva

Tiernapoikaperinne jatkuu elinvoimaisena Oulussa. Nuutin päivään asti kestävä tapahtumakokonaisuus tunnetaan, ja yksittäiset tapahtumat tavoittavat yhä useampia alueen asukkaita. Tierna-aika alkoi perjantai-iltana perinteisellä joulunavauksella Rotuaarilla.

Tierna-aika jatkuu lauantaina ja sunnuntaina Tiernapoikakilpailulla. Kilpaan osallistuu 14 joukkuetta, kaukaisin Rovaniemeltä.

Tuomaristo valitsee parhaan ryhmän kolmessa sarjassa: perinnesarja, yleinen sarja ja mukaelmat. Kaikkien joukkueiden kaskuudesta valitaan myös vuoden Herodes, Murjaanien kuningas, Mänkki ja Knihti sekä Tiernakaupungin lähettiläsjoukkueen. Vuosi sitten lähettiläsjoukkueeksi valitut Tiernapojat vierailivat mm. Tasavallan presidentin luona.

Tiernasäätiö tekee perinnettä tunnetuksi

Viisi vuotta sitten perustettu Tiernasäätiö saa jatkuvasti lisää yhteistyökumppaneita, myös Uuden Oulun alueelta.

Tiernasäätiön asiamies Katriina Klemola liittää tierna-ajan vahvaksi osaksi Oulun joulua myös tulevaisuudessa.

-Oulu tunnetaan tiernakaupunkina valtakunnallisesti yhä enemmän. Kyllä me mielletään että tierna-aika on osa Oulun kaupunkia joulun aikaan ja se on semmoinen kulttuuriperintö, jonka varaan voi tätä joulun ajan brändiä ja joulun ajan markkinointia rakentaa ihan yleisemminkin, sanoo Katriina Klemola.

Lähteet: YLE Oulu