Poliisi alkaa tutkia jalankulkusillan romahdusta

Poliisi ryhtyy selvittämään Helsingin Laajasalossa sattunutta jalankulkusillan romahtamista törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

Kotimaa
Lähikuva paloautosta ja romahtaneesta sillasta.
Yle
Poliiseja kävelee etualalla, taustalla onnettomuuspaikka.

Yksi ihminen kuoli ja kolme loukkaantui jalankulkusillan romahdettua autojen päälle Laajasalossa maanantaina iltapäivällä. Silta romahti, kun kuorma-auton ylhäällä ollut nostolaite törmäsi siihen.

Osallisena onnettomuudessa olivat pieni kuorma-auto, invataksi ja kuorma-auto. Pienempi kuorma-auto jäi puristuksiin sillan alle, ja auton kuljettaja menehtyi. Turmassa loukkaantuivat taksinkuljettaja ja -matkustaja sekä kuorma-auton kuljettaja. Heidät on kuljetettu hoidettaviksi Töölön sairaalaan.

Onnettomuuspaikan raivauksen ajaksi Laajasalontie suljettiin liikenteeltä, joka ohjattiin Hevossalmen suuntaan Koirasaarentien tai Sarvastonkaaren kautta. Tie avattiin liikenteelle jälleen varhain tiistaina.

Turma on syksyn aikana jo kolmas, jossa on mukana nostolaite ylhäällä ajanut auto. Aiemmissa onnettomuuksissa nostolaite katkaisi raitiovaunujen johdinlangat pysäyttäen raitiovaunuliikenteen tunneiksi.

Lähteet: YLE Helsinki