1. yle.fi
  2. Uutiset

Versowood ryhtyy Riihimäellä lämmöntuottajaksi

Versowoodin Riihimäen saha ryhtyy toimittamaan kaukolämpöä Riihimäen kaupungin kaukolämpöverkkoon. Versowoodilla on 13 megawatin biovoimalaitos, jonka tuottamaa lämpöä on käytetty puun kuivatukseen ja Versowoodin omien tilojen lämmitykseen.

kaukolämpö

Tulevalla lämmityskaudella voimala käy koko lämmityskauden täydellä teholla ja tuottaa lämpöä myös kaukolämpöverkkoon. Laitoksen käyminen täydellä teholla parantaa laitoksen toimivuutta ja vähentää tarvetta kuljettaa sahalla syntyvää biopolttoainetta muualle.

Neljä viidesosaa Riihimäen kaukolämmöstä tulee Ekokemin jätevoimalasta. Tähän saakka loppuosan on tuottanut Riihimäen Kaukolämpö Oy itse, kertoo Riihimäen Kaukolämpö Oy:n toimitusjohtaja Jorma Malmi.

Koska Riihimäen Kaukolämpö Oy tuottaa lämpöä maakaasulla ja raskaalla polttoöljyllä, vähentää Versowoodin tuottama kaukolämpö fossiilisten polttoaineiden käyttöä Riihimäen kaukolämmön tuotannossa.

Ekokemin jätevoimalan teho on noin 80 MW, Ekokem tuottaa kaukolämpöä sekä Riihimäelle että Hyvinkäälle. Riihimäen Kaukolämpö Oy:llä on useita voimalaitoksia, joiden yhteisteho on 70 MW. Riihimäen Kaukolämmön ja Hyvinkään kaukolämmön verkot ovat käytännössä erilliset, vaikka Ekokem tuottaakin lämpöä kumpaankin kaupunkiin.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi