Harjoittelu helpottaa työelämään siirtymistä

Valmistuvat merkonomit ja nykyiset yrittäjät kohtasivat Torniossa tiistaina. "Talenttia työelämään - Brunssille" -tapahtumassa käsiteltiin muun muassa opiskelijoiden kokemuksia työharjoitteluista ja kuultiin työnantajien ajatuksia opiskelijoiden opinnäytetöistä.

opiskelijat
Myyjiä kaupan kassalla.
YLE

Tiistaisen aamutapaamisen keskeisenä tavoitteena oli lähennyttää valmistuvia merkonomeja ja yrittäjiä. Tornion merkonomiopiskelijoiden järjestämä tapahtuma keräsi Ammattiopisto Lappian tiloihin noin 20 opiskelijaa ja kymmenkunta yrittäjää.

Opiskelija Mikko Koskimäki kertoo, että niin yrittäjät kuin opiskelijat viihtyivät tapahtumassa.

- Opiskelijat ottivat rohkeasti yhteyttä yrittäjiin ja keskustelua syntyi hyvin osanottajien välille, Koskimäki iloitsee.

Koskimäki on tyytyväinen, että myös yrittäjät ovat entistä kiinnostuneempia valmistuvista opiskelijoista.

Oma-aloitteisuus tärkeää

Tornion Prisman päivittäistavarapuolen päällikkö Jyrki Koskinen kertoo, että vuoden aikana Tornion liikkeessä työskentelee 3-5 opiskelijaa. Koskinen korostaa, että opiskelijoiden oma-aloitteisuus on tärkeää.

- Opiskelijan omat toiveet ja odotukset otetaan huomioon esimerkiksi työharjoittelun suorittamisessa, Koskinen kertoo.

Koskinen kertoo, että tähän mennessä opiskelijoiden työharjoitteluista on ollut erittäin hyviä kokemuksia. Koskisen mukaan muutaman opiskelijan kanssa on tehty myös työsopimus harjoittelun jälkeen.

Lähteet: YLE Perämeri