Kaarinan ja Turun yhteistyö on idullaan

Kaarinan ja Turun kaupunkien johtoryhmät ovat tänään pitäneet ensimmäisen yhteiskokouksensa. Turun ja Kaarinan raja-alueiden kehittämiseen liittyvistä seikkoista olivat esillä mm. Skanssin alueen kehittäminen, Kohmon alueen liikennejärjestelmät ja Topinojan seudun kaavoitustilanne.

Kaarina
Skanssin opastaulusta voi etsiä vuodenvaihteen jälkeen myös kaupungin palvelupistettä.
Skanssin opastaulusta voi etsiä vuodenvaihteen jälkeen myös kaupungin palvelupistettä.YLE / Minna Rosvall

Sitran käynnistämien palvelukeskushankkeiden osalta todettiin, että kumpikin kaupunki on asian suhteen vielä odottavalla kannalla. Esillä olivat myös palvelusetelin käytön laajentaminen sekä yhteispäivystyksen ja ensihoidon järjestäminen.

Molemmat kaupunginjohtajat Kaarinan Harri Virta ja Turun Aleksi Randell olivat tyytyväisiä kokouksen antiin.

- Kaarinan kaupunki on meille luonnollinen yhteistyökumppani. Esimerkiksi Skanssin alueen toteuttaminen on hyvä esimerkki, mitä kaavoituksessa on tehty ja voidaan tehdä niin, että myös palveluiden kehittäminen otetaan huomioon. On hienoa, että keskustelu ja yhteistyö Kaarinan kanssa toimii luontevasti kaupunkien kokoerosta huolimatta, Randell sanoo.

Ajatus yhteisestä kokouksesta syntyi Kaarinan kaupungin puolella, joka kutsui Turun kaupungin johtoryhmän.

Kaarinan kaupunginjohtajan Harri Virran mukaan ajatus yhteiskokouksesta syntyi tarpeesta lisätä tiedonkulkua naapurikaupunkien kesken.

- Turku ja Kaarina tekevät koko ajan yhteistyötä monella tasolla kaikilla hallinnonaloilla, mikä on naapureiden kesken luonnollista ja välttämätöntä. Kokonaiskuvan hahmottamiseksi halusimme kuitenkin käydä asioita läpi myös kokonaisuutena johtoryhmien kesken, Virta sanoo.

Lähteet: YLE Turku / Turun kaupungin tiedote