Poliisi ei vielä jututtanut Laajasalon turma-auton kuljettajaa

Poliisi ei ole päässyt haastattelemaan Laajasalon onnettomuusauton kuljettajaa tai muita loukkaantuneita tapahtumien kulusta. Siltaan törmänneen nosturi-auton kuljettaja sekä sillan alle jääneen invataksin kuljettaja ja matkustaja ovat vielä sairaalahoidossa.

Laajasalo
Lähikuva sillan alle jääneistä pakettiautoista.
Yle

Heidän tilansa on poliisin mukaan lievää vakavampi, mutta ei hengenvaarallinen.

Yksi ihminen kuoli ja kolme loukkaantui jalankulkusillan romahdettua autojen päälle eilen iltapäivällä. Kuorma-auton ylhäällä ollut nostolaite törmäsi siltaan.

Helsingin poliisi tutkii onnettomuutta tällä hetkellä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kuolemantuottamuksena ja vammantuottamuksena, kertoo tutkinnanjohtaja, komisario Toni Uusikivi.

– Se syy on todennäköisesti ilmeinen, se kuorma-auton nosturi oli unohtunut. Tämä valitettava tragedia johtuu inhimillisestä virheestä. Kuorma-auton vauhti on onnettomuushetkellä ollut ihan nopeusrajoitusten mukainen, eikä siinä ajotavassa muutenkaan ole mitään moitittavaa ollut. Myöskään alkoholin osuus tapahtumiin on pystytty heti alkutilanteessa sulkemaan pois.

Uusikivi toteaa, että tutkinta on vielä on niin alkuvaiheessa, että poliisi ei ota kantaa sillan mahdollisiin rakenteellisiin heikkouksiin.

Lähteet: YLE Helsinki