Hyppää sisältöön

Rakkaus vei intialaisnaisilta kännykät

Luvattomien rakkaustarinoiden liuta on johtanut naimattomien naisten kännykkäkieltoon Uttar Pradeshin osavaltiossa Intiassa. Paikallinen kyläneuvosto Pohjois-Intiassa syyttää kännyköitä siitä, että vuoden aikana ainakin parikymmentä eri kasteihin kuuluvaa nuortaparia on karannut ja mennyt naimisiin.

Säännöt kastien välisestä avioliitosta ovat hyvin monimutkaiset ja erityisesti maaseudulla äärimmäisen tiukat. Rakastajia on myös kuollut kunniamurhissa, kun perheet ovat yrittäneet suojella mainettaan. Kastilaitos on kumottu Intiassa, mutta tästä huolimatta se on voimissaan erityisesti kaupunkien ulkopuolella.

Neuvosto piti selvänä, että yhteiset karkaamiset oli suunniteltu omilla puhelimilla. Neuvosto päätti, että vanhempien on estettävä naimattomien tyttäriensä kännykänkäyttö. Pojat voivat käyttää matkapuhelimia vain vanhempiensa valvomina.

Kastijärjestelmä jakaa hindut neljään pääkastiin sekä heidän alapuolellaan oleviin kastittomiin. Konservatiivisissa perheissä vain oman kastin samaan alaryhmään kuuluvan voi naida.