1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Axl Rose haastoi pelifirman oikeuteen Slashin takia

Guns N' Roses -yhtyeen keulahahmo Axl Rose on haastanut Guitar Hero -pelin tekijän Activisionin oikeuteen. Syytteen mukaan bändin Welcome to the Jungle -kappaleen käyttö rikkoo sopimusta, jonka mukaan pelissä ei saanut olla mitään kuvamateriaalia ex-kitaristi Slashistä.

viihde
Guns N' Roses -yhtyeen laulaja Axl Rose esiintyy.
Bohdan Warchomij/EPA

Tiistaina Los Angelesissa jätetyn kanteen mukaan Axl Rose oli sopinut Activision Blizzard -pelifirman kanssa, että Guitar Hero III -pelissä ei saa olla mitään viittauksia entiseen Guns N' Roses -yhtyeen jäseneen Slashiin tai hänen myöhempään Velvet Revolver -bändiinsä. Pelissä on kuitenkin mukana animoitu Slash-hahmo sekä Velvet Revolverin kappaleita. Rosen mukaan hänen yhtyeensä Sweet Child 'O Mine -kappaletta käytettiin myös pelin verkkomarkkinoinnissa, vaikka sopimus sen käytöstä koski vain itse peliä.

Axl Rosen mukaan Activision on syyllistynyt valehteluun ja on salannut todelliset tarkoitusperänsä liittäessään Slashin ja Guns 'N Roses -yhtyeen toisiinsa pelissä ja sen markkinoinnissa. Rose sanoo Activisionin selittäneen ex-kitaristin vahvaa näkymistä pelissä myynnin vauhdittamisella.

Rose hakeekin nyt oikeusteitse 20 miljoonan dollarin korvauksia pelifirmalta muun muassa Welcome to the Jungle -kappaleen väärinkäytöstä.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi