Egyptin kristityt ja poliisi ottivat yhteen

Kristityt osoittivat keskiviikkoaamuna mieltä Kairossa kirkolta evätyn rakennusluvan takia. Verisessä yhteenotossa kuoli yksi mielenosoittaja. Noin 150 ihmistä nahisteli poliisin kanssa ja kymmeniä pidätettiin. Mellakointi leimahti hallintorakennuksen ulkopuolella Gizan kaupunginosassa, lähellä kuuluja pyramideja.

Ulkomaat

Poliisi ei ole kertonut, miten mielenosoitukseen osallistunut 19-vuotias mies menehtyi. Silminnäkijöiden mukaan häntä ammuttiin, kun hän muoden mielenosoittajien joukossa pyrki rakentamattoman kirkon maalle.

Uutistoimisto AFP:n mukaan useita osallistujia saatettiin pois nujakoista verissäpäin. Loukkaantuneita on viranomaisten mukaan 25, joista osa on poliiseja ja sotilaita.

Poliisi rauhoitteli kyynelkaasulla väkijoukkoa, josta heiteltiin kiviä ja polttopulloja. Myös autoja vahingoitettiin ja ikkunoita rikottiin.

Egyptin kristittyjen vähemmistö purnaa usein syrjinnästään. Keskiviikon mellakoinnin syynä oli kirkon rakennusluvan peruminen rakennusmääräysten laiminlyönnin perusteella. Muiden kuin muslimien pitää täyttää lukuisia vaatimuksia saadakseen rakennuslupa uskonnolliselle rakennukselle, kun taas moskeijoille ei samoja ehtoja Egyptissä ole.

Lähteet: AFP, AP