1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kullervo Linna -palkinnot Maria Lundille ja Kari Tuomisaarelle

Kullervo Linnan säätiö on palkinnut laulaja Maria Lundin ja sanoittaja, säveltäjä Kari Tuomisaaren kotimaisen viihdemusiikin edistämisestä. Kullervo Linna -palkinto on arvoltaan 4 200 euroa.

kulttuuri

Kullervo Linnan säätiön hallituksen puheenjohtajan Mika Kauhasen mukaan molemmat ovat vaikuttaneet taiteilijoina merkittävästi suomalaisen iskelmä- ja tanssimusiikin kehitykseen, elinvoimaisuuteen ja näkyvyyteen.

Sekä laulajana että musikaalinäyttelijänä tunnettu Maria Lund juontaa parhaillaan YLE TV2:n Obladii-musiikkiohjelmaa.

Uransa 50-luvulla laulajana aloittanut Kari Tuomisaari on kunnostautunut varsinkin käännösiskelmien sanoittajana. Hänen kynästään ovat lähtöisin esimerkiksi Besame muchon ja Vähän ennen kyyneleitä -laulun suomenkieliset sanat. Myös Tipitiin sanat ovat Tuomisaaren tekemät.

Toista kertaa jaettu 2 000 euron arvoinen Ilpo Hakasalo -palkinto annettiin musiikintutkija, tietokirjailija Juha Henrikssonille, joka on kirjoittanut kirjat muun muassa Toivo Kärjestä ja Rauno Lehtisestä.

Vuodesta 1989 lähtien jaetut Kullervo Linnan säätiön palkinnot annetaan suomalaisen iskelmä- ja tanssimusiikin luomisen ja esittämisen edistämiseksi. Vuonna 1987 kuollut säveltäjä, kapellimestari ja muusikko Kullervo Linna säätiöi tekijänoikeuskorvauksensa jaettavaksi tunnustuspalkintoina ja apurahoina.

Viime vuonna palkittiin Lea Laven ja Ossi Runne.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi