Argentiinassa paljastui järkyttävä insestitapaus

Argentiinaa kuohuttaa järkyttävä insestitapaus. 62-vuotiasta miestä syytetään tyttärensä raiskauksista yli 30 vuoden ajan. Vuosikymmeniä kestäneen seksuaalisen hyväksikäytön aikana tytär synnytti isälleen 10 lasta.

Ulkomaat

Epäilty on kiistänyt väitteet, mutta DNA-testit vahvistivat isyyden, tuomari Virgilio Palud kertoi paikalliselle radioasemalle.

Argentiinalaismies on pidätetty, ja häntä syytetään toistuvasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja insestistä. Rikoksista voi enimmillään saada jopa 20 vuoden vankeusrangaistuksen.

Insestitapaus lähti selviämään, kun mies pidätettiin kesäkuussa karjavarkaudesta. Tytär rohkaistui silloin kertomaan poliisille isänsä karmeista teoista, vaikka mies oli uhkaillut häntä pysymään vaiti. Tapauksesta kerrottiin julkisuuteen vasta eilen keskiviikkona.

Tyttären mukaan pahoinpitelyt ja raiskaukset alkoivat, kun hän oli vasta 13-vuotias. Raiskausten seurauksina syntyneet 10 lasta ovat nyt iältään 7–27-vuotiaita. Yksi lapsista on kuollut.

Myös miehen toinen tytär on kertonut isänsä raiskanneen hänet useasti. Nainen teki abortin ja pakeni perheen kodista, joka sijaitsee Nicanor Molinasin kylässä, noin 600 kilometriä Buenos Airesista pohjoiseen.

”Pahempi kuin Fritzl”

Vain vanhin lapsista tietää, että hänen isänsä ja isoisänsä ovat sama mies, tuomari Palud kertoi. Hän kuvaili insestitapausta ”jopa pahemmaksi” kuin itävaltalaisen Josef Fritzlin, joka raiskasi ja piti tytärtään vankinaan 24 vuoden ajan. Vangittu itävaltalaisnainen synnytti isälleen kaikkiaan seitsemän lasta.

Fritzl tuomittiin viime vuoden maaliskuussa elinkautiseen vankeuteen psykiatrisessa hoitolaitoksessa. Fritzl myönsi oikeudessa syyllistyneensä myös tyttären hänelle synnyttämän lapsen murhaan.

Nyt Argentiinassa paljastunut insestitapaus on jo kolmas lyhyen ajan sisällä. Viime vuonna maata kuohutti ”Mendozan hirviöksi” nimetty mies, joka oli raiskannut vuosien ajan tytärtään. Tytär synnytti isälleen seitsemän lasta.

Viime kuussa 60-vuotiasta miestä syytettiin tyttärensä hyväksikäytöstä 20 vuoden ajan. Nainen synnytti kuusi lasta, joista yhtä mies käytti myös seksuaalisesti hyväkseen.

Lähteet: AFP