Aamun kirjassa 25.11. Riitta Jalosen Hyvää yötä Irma Noora

Surusta, kaipauksesta, poissaolosta mutta myös valon palasista muovautuu pieni ja tiivis romaani keski-ikäisen naisen käännekohdasta. Noora on 39-vuotias nainen, jonka avioliitto on päättymässä. Hän muuttaa asumaan lapsuudenkotiinsa, kun kasvattiäiti Rebekka kuolee.

Ylen aamu
Riitta Jalonen
Miten keski-ikäinen nainen selviää kun takana on tuore avioero ja elämä menee muutenkin uusiksi. Tästä on kirjoittanut romaanin Riitta Jalonen ja hän oli Nadjan ja Sepon vieraana.

Nooralle on aikoinaan tapahtunut pahaa ja tuo paha on varjostanut pitkään hänen elämäänsä keski-ikäiseksi saakka. Riitta Jalonen kirjoittaa siitä kuinka tästä pahasta on lopulta mahdollista vapautua. Vaikka romaani kertoo ihan todellisesta, reaalimaailmasta, siinä on jotain taianomaista. Se mitä ihminen tuntee on yhtä totta, oikeaa ja todellista kuin se mitä hänelle tapahtuu.

Jalonen kertoo hyvistä ihmisistä, jotka melkein onnistuivat suojelemaan naiseksi varttuvaa nuorta tyttöä pahalta. Vaikka he eivät kyenneet siihen, silti paha ei nujertanut Nooraa. Lopulta keski-ikäinen nainen vapautuu ja itsenäistyy.

Jälleen Riitta Jalonen on kuvannut tyttöjä ja naisia joiden elämässä on paljon surua. Hänen kielensä on taas kerran kaunista, herkkää, tiivistä ja samaan aikaan ilmavaa.

Riitta Jalonen ( s. 1954)

Tuotantoa:

Enkeliyöt (1990)

Taudin syy (1996)

Yö on oranssi häkki (2000)

Hula-hula (2002)

Tyttö ja naakkapuu (2004)

Kuvittele itsellesi mies. Naisille, jotka kuuntelevat merisäätä saadakseen tietää aallonkorkeuden( 2005)

Veteen pudonneet (2007)

Hyvää yötä Irma Noora ( 2010)

Lähteet: YLE Uutiset / Seppo Puttonen ja Nadja Nowak