1. yle.fi
  2. Uutiset

Hartolalaisvaltuutettu vedettiin sivuun

Hartolassa on syntynyt kiusallinen tilanne kokoomusvaltuutetun ryhdyttyä puimaan salaista lastensuojeluasiaa sanomalehdessä sekä tekemällä siihen liittyvän valtuustoaloitteen. Yleisönosastokirjoitus ilmestyi heinäkuun lopulla Itä-Häme lehdessä.

kunnanvaltuustot

Hartolan kunnanvaltuuston puheenjohtaja on pidättänyt kokoomusryhmän valtuutetun kunnan kaikista luottamustoimista. Puheenjohtaja Jarkko Fågel sanoo, että valtuutetun pidättäminen on väliaikaistoimenpide ja asia vaatii valtuuston käsittelyn heti seuraavassa kokouksessa marraskuussa.

Pidättämisen syynä on Hartolan kunnanhallituksen päätös tehdä kyseisestä kokoomusvaltuutetusta poliisille tutkintapyyntö mahdollisesta virkarikoksesta. Valtuutetun epäillään julkistaneen lehtikirjoituksessa heinäkuun lopulla salassapidettäviä lastensuojeluun liittyviä asioita. Valtuutettu teki samasta asiasta myös valtuustoaloitteen.

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 11. tätä kuuta tehdä valtuutetusta rikosilmoituksen. Pari päivää sen jälkeen valtuutettu esiintyi jälleen lehdessä samasta asiasta. Sen jälkeen valtuuston puheenjohtaja puuttui peliin.

Puheenjohtaja Jarkko Fågel sanoo, että valtuutetun väliaikaisella pidättämisellä halutaan turvata kunnan asioiden hoitaminen.

Sekä puheenjohtaja että valtuutetun toimista väliaikaisesti pidätetty valtuutettu ovat puoluetovereita.

-Tämä ainakin osoittaa, ettei täällä mikään "hyvä veli-systeemi" pelaa.

Lähteet: YLE Lahti

Lue seuraavaksi