Kylillä runsaasti rakennuspaikkoja

Koillis-Savon ja Siilinjärven kyliltä löytyy runsaasti uusia rakennuspaikkoja. Toteutettamiskelpoisia tonttipaikkoja on yhteensä parisataa.

rakennustyömaa

Kehittämisyhdistys Kalakukon selvityksessä viiden koillissavolaisen kylän ja Siilinjärven alueella on 140 uutta rakennuspaikkaa, jotka sijaitsevat olemassa olevien palvelujen lähellä. Lisäksi Kuopiossa Vehkalammin kylällä on mahdollista toteuttaa 50 uutta rakennuspaikkaa.

Selvityksen tavoitteena on turvata maaseutualueen elinvoimaisuus ja väestöpohja. Tarkoituksena on myös löytää maaseutuasumisen parhaiten sopivia kohteita ja edistää niiden myyntiä.

Samalla kylille tehtiin maisemanhoitosuunnitelma. Kyläkohtaiset rakennuspaikka- ja maisemaselvitykset sisältävät uuden rakentamisen sijoittumisen edellytyksiä muun muassa nykyiseen kylärakenteeseen, luonnon- ja maisema-arvoihin sekä palveluihin suhteutettuna.

Selvitystyö tehtiin Tuusniemellä Tuusjärven-Hiidenlahden, Kaavilla Kortteisen-Rasimäen-Multimäen, Siilinjärvellä Kuuslahden, Rautavaaralla Kangaslahden sekä Nilsiässä Pajulahden kylille.

Lähteet: YLE Savo