1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hamina

Haminan koulukortteli otti merkittävän askeleen eteenpäin

Haminan keskustan koulukorttelihanke on nytkähtänyt merkittävästi eteenpäin, kun Kaakkois-Suomen ELY-keskus päätti lähteä tukemaan hanketta. Koulukortteliin suunnitellaan hotellia, uimahallia ja lähes neljääkymmentä asuntoa.

Hamina
YLE

ELY-keskuksen kanta oli ratkaisevassa roolissa projektin toteutumisen kannalta, kertoo Haminan tekninen johtaja Matti Filppu. ELY-keskuksen päätös täytyy vielä siunata työ- ja elinkeinoministeriössä. Lisäksi Haminan kaupungin ja yhtenä rahoittajana olevan Finnveran on vielä päätettävä asiasta. Filppu on luottavainen päätösten suhteen.

- Uskon, että hanke saadaan nopeasti kasaan. Tulkitsen siten, että kaupunki on kovasti hankkeen takana.

Hankkeen päärahoittajan Primehotels Oy:n toimitusjohtaja Heimo Käyhty kuitenkin muistuttaa, että koko hanke kaatuu, jos työ- ja elinkeinoministeriö ei puolla sitä.

Kaupunki käsittelee asiaa joulukuun 7. päivä kaupunginhallituksen kokouksessa ja 14. päivä valtuustossa. Jos kaikki loksahtaa kohdalleen, rakennusurakka alkaa jo keväällä 2011. Koulukorttelin on määrä olla valmis ennen vuoden 2012 Hamina Tattoota.

- Tämä on todella merkittävä juttu Haminalle. Ollaan puhuttu keskustan kehittämisestä, että millä aloitetaan ja tämä on se hanke.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat lähes 16 miljoonaa euroa. Hotellin toteutuksesta vastaa Primehotels Oy ja kaupunki uimahallista.

Lue seuraavaksi