Vaasan Palosaarelle kansalaisraati

Vaasassa Palosaaren aluetta kehitetään lähidemokratian avulla. Alueella on meneillään Uusi paikallisuus -niminen hanke, joka hakee nyt Palosaaren asukkaita kansalaisraatiin.

Palosaari

Raadissa palosaarelaiset pääsevät pohtimaan asuinalueensa kehittämistä ja keskustelujen pohjalta raatilaiset laativat julkilausuman päättäjille. Kansalaisraatiin otetaan 20 yli 16-vuotiasta Palosaaren asukasta. Ilmoittautuminen raatiin on käynnistynyt.

Kansalaisraati eroaa merkittävästi tavanomaisista kuntalaisten osallistumistavoista, joissa usein kuullaan yksipuolisesti yhden tai muutaman ihmisen mielipiteitä. Kansalaisraadissa kaikkien osallistujien mielipiteet ovat yhtä tärkeitä.

Kansalaisraati on USA:ssa 1970-luvulla kehitetty demokratiamenetelmä. Suomessa kansalaisraati on uudenlainen keskustelevan kansalaisdemokratian muoto. Suomeen kansalaisraati-ajattelua on sovellettu Vaasan yliopiston tutkimushankkeessa.

Palosaaren kansalaisraatiin valitaan yhteensä 20 henkilöä ja 4 varajäsentä. Palosaaren raatiin voi ilmoittautua 10. - 24. huhtikuuta 2012 netissä, puhelimitse tai postitse. Ilmoittautumislomake löytyy Uusi paikallisuus -hankkeen kotisivuilta.