1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Älä osta mitään -päivä haastaa miettimään kulutustottumuksia

Perjantaina vietetään kansainvälistä Älä osta mitään -päivää. Tänä vuonna teemapäivän ytimessä ovat vihreän mainonnan kritiikki ja nyt kuudetta kertaa järjestetty vastamainoskilpailu Mainoskupla.

Kotimaan uutiset

Älä osta mitään -päivä on Luonto-Liiton organisoima teemapäivä. Liiton mukaan se haastaa ihmisiä pohtimaan kulutustottumuksiaan ja ottaa kantaa kulutuskulttuurin kestämättömyyteen niin ympäristön kuin ihmisten onnellisuuden kannalta.

Päivän aikana järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten tavaranvaihtotoreja, ympäri maata. Perjantaina myös julkistetaan vastamainoskilpailu Mainoskuplan voittaja.

Mainoskupla-kilpailun teemana oli tänä vuonna ”Kirkkaanvihreät arvot”. Teeman avulla haluttiin kiinnittää huomiota mainonnan viherpesuihin ja näennäisiin ekotekoihin.

- Kuluttajan on vaikea hahmottaa eroa ekologisten tuotteiden ja vihreäksi maalattujen mainospuheiden välillä. Täytyy myös miettiä, voiko kuluttaminen ylipäätään ikinä olla ekologista, sanoo kestävän kulutuksen asiantuntija Titta Lassila Luonto-Liitosta.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi