Hyppää sisältöön

"Fanit vievät Antti Tuiskun tanssikisan voittoon"

Sunnuntaina selviää, viekö Tanssii tähtien kanssa -ohjelman voiton Laura Voutilainen vai Antti Tuisku. Itsekin kisassa tanssahdellut rokkari Jimi Constantine ei ole ehtinyt parkettisuorituksia seurata, mutta veikkaa Tuiskun voittavan. Jännittävät paikat on edessä paitsi tanssitähdillä myös Jimi Constantinella, hän kun on tammikuussa mukana Suomen Euroviisu-karsinnoissa ja julkaisee pian sen jälkeen uuden levynsä.

Rokkari Jimi Constantinelta tulee uutta musiikkia levyllisen verran ensi helmikuussa. Kuva: YLE / Hanna Poikolainen

Musiikin adhd:ksi itseään tituleeraava Jimi Constantine, entinen Pääkallo, on ollut erityisen kiireinen viime aikoina. Hän on tehnyt musiikkia muille artisteille, valmistellut helmikuussa julkaistavaa uutta levyään ja säveltänyt kappaletta Euroviisuihin.

Vielä mies ei viisuveisusta hiisku. Maanantaina 29. marraskuuta Euroviisujen (siirryt toiseen palveluun) kutsuartistien kappaleet julkistetaan Radio Suomessa. Suomen karsinnat ovat tammikuussa.

- Tein biisin, mikä on hauska vetää ja kestää alle kolme minuuttia. Se on hyvä bilebiisi. Siitä tulee sellainen olo, että ei malta odottaa päästäkseen vetämään kappaleen livenä, hän luonnehtii.

Tarttuvaa rokkia

Technicolorin hajoamisen jälkeen Jimi Constantine on tehnyt paljon, mutta etupäässä muille. Musiikkia on syntynyt iskelmästä hiphop-biitteihin. Mies on vaikuttanut muun muassa Cristal Snow’n levyllä.

Nyt on oman musiikin vuoro. Meneillään on ensimmäinen Jimi Constantinen virallinen keikkakiertue.

- Nyt teen sellaista musiikkia, mitä itse haluan. Se on 2010-luvun kuuloista rokkia, jossa on tarttuvat kertosäkeet, selkeä melodia ja koukku.

Laulajat tanssilattialla

Jimi Constantine on paitsi tehnyt musiikkia myös tanssinut sen tahdissa.

Hän oli mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa vuonna 2008 – omien sanojensa mukaan huonolla menestyksellä.

Kiireiltään hän ei ole ehtinyt seurata tämän kauden taistoa, joka käydään sunnuntain 28.11. laulajien Antti Tuiskun ja Laura Voutilaisen välillä.

- Tosi vaikea sanoa, kumpi voittaa. Tunnen molemmat hyvin, sillä Lauralle olen äänittänyt sekä tuottanut lauluja ja Antin kanssa olen ollut esimerkiksi samalla keikalla, rokkari kertoo.

Mutta jos jompikumpi pitää valita voittajasuosikiksi, kumpi se on?

- Veikkaan, että Antti voittaa, koska hänellä on enemmän ihmisiä, jotka ovat valmiita äänestämään.

Jimi Constantine esiintyy Lahdessa The Room -yökerhossa perjantaina 26. marraskuuta.