Keitto paahdetusta paprikasta ja valkosipulibrushetta

Tällä viikolla Anun reseptillä valmistuu alkuruokakeitto. Ohje on neljälle henkilölle.

Voita & Sokeria
Voita ja sokeria
YLE

Tarvikkeet:

5 isokokoista punaista paprikaa

2 kokonaista valkosipulia

2 isoa tomaattia

1 rkl oliiviöljyä

1-2 tuoretta chiliä

1 sipuli

½ tl fenkolinsiemeniä

1 tl jeeraa

5 dl vettä

(1 kasvisliemikuutio)

100g tuorejuustoa

suolaa ja mustapippuria

1 tl hunajaa

tuoretta minttua

vaaleaa leipää

persiljaa

Tee näin:

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Puolita myös tomaatit.

Aseta paprikan puolikkaat uunipellille "kupu" ylöspäin. Sipaisen hieman öljyä tomaateille ja asettele ne paprikoiden joukkoon. Valkosipulin voit paahtaa kokonaisena kuorineen.

Paahda uunissa 250 asteessa niin että paprikan kuori mustuu, noin 30 minuuttia. Jos valkosipuli näyttää kuivuvan ja tomaatit vetelöityvän, ennen kuin paprikat ovat tummuneet, ota ne pois uunista.

Laita paahtuneet paprikat suoraan uunista kulhoon, kelmuta ja anna seistä noin 10 minuuttia.

Kun sormet kestävät, irrota tummunut kuori paprikoista.

Poista chilistä siemenet ja hienonna. Kuutioi sipuli.

Paahda lämpimässä, kuivassa kattilassa fenkolinsiemeniä ja jeeraa hetki, lisää kattilaan öljy ja freesaa siinä chilit ja sipulit. Lisää paahdetut paprikat, tomaatit, vesi ja liemikuutio. Keitä 10 minuuttia. Makeuta hunajalla.

Purista paahtunut, pehmentynyt valkosipuli kuorista (säästä toinen valkosipuli leivän päälliseksi) ja lisää keittoon. Soseuta ja mausta vielä tuorejuustolla ja minttusilpulla.

Paista leipä rapeaksi ja voitele paahdetulla valkosipulilla, ripottele päälle suolaa ja hieman oliiviöljyä.

Ohje: Anu Brask