System of a Down Provinssirockiin

Esiintymislavoille paluun tekevä System of a Down esiintyy ensi kesänä Provinssirockissa. Yhtye päättää Euroopan-kiertueensa Seinäjoelle 19. kesäkuuta.

System of a Down Kuva: Ian Jennings

- Olemme innoissamme saadessamme kertoa, että System soittaa muutaman keikan yhdessä ensi vuonna. Me tahdomme myös kiittää uskollisuudestanne ja osoittamastanne tuesta, ei vain SOADille, vaan myös kullekin soolouraa tehneelle bändin jäsenelle. Meillä ei ole mitään suurempia tulevaisuuden suunnitelmia, vaan soitamme nämä keikat ihan vain siksi, että tahdomme soittaa jälleen yhdessä ja tahdomme soittaa teille mahtavat fanimme. Odotamme kovasti jo näkevämme teidät, bändi kommentoi.

System of a Down on ollut tauolla vuodesta 2006 lähtien. Yhyteen jäsenet kuten Serj Tankian ovat keskittyneet omiin sooloprojekteihinsa. Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvan bändin tunnetuimpia kappaleita ovat B.Y.O.B, Toxicity, Aerials, Chop Suey!, Vicinity Of Obscenity, Sugar, Chic N' Stu, Soldier Side ja Lonely Day. System of a Down on julkaissut viisi studioalbumia, ja yhtyeen albumeita on myyty maailmanlaajuisesti yhteensä yli 20 miljoonaa kappaletta.

System of a Down piti vuosia Provinssin halutuimpien ulkomaisten esiintyjien listan kärkeä yhdessä Foo Fightersin kanssa. Foo Fighters esiintyi loppuunmyydyssä Provinssirockissa vuonna 2008.

Provinssirock järjestetään Seinäjoella 17.-19. kesäkuuta.