1. yle.fi
  2. Uutiset

Poronfilettä on tiskillä melko vähän

Kauppiaat ottavat varovasti myyntiin poron arvo-osia. Porotuotteista tiskillä on pääasiassa tarjolla käristystä. Teurastamoilla filettä olisi tarjolla sillä porojen teurasmäärät ovat olleet tänä syksynä suuret.

poronliha
Ravitsemusasiantuntija suosittelee karppaajalle vähärasvaista kanaa.
YLE

Lapin Lihan toimitusjohtaja Jukka Kristo arvioi, että kauppiaat edelleen ottavat varovasti myyntiin poron arvo-osia.

-Vuoden 2008 syyskuussa kun alkoi maailmanlaajuinen lama, niin se vaikutti heti ravintolapuolelle ja pikkuisen viiveellä myös kauppoihin, kertoo Kristo.

-Ne tulivat huomattavasti varovaisemmiksi nimenomaan poron arvo-osien kanssa. Se ei kuitenkaan koskenut käristysmyyntiä eikä muitakaan halvempa osia. Kauppiaat ja ravintolat eivät luottaneet siihen, että asiakkaat voisivat jopa kysyä näitä kalliimpia tuotteita, harmittelee Jukka Kristo.

Lapin Lihan johtaja uskoo, että myös fileiden kysyntä olisi kasvussa.

-Selviä merkkejä kysynnän kasvusta on näkynyt viime kahdeksan, yhdeksän kuukauden aikana, sanoo Kristo.

Sää suosinut poroerottelua

Lapin Lihasta kerrotaan, että tarjontaa lihasta on hyvin. Tänä syksynä paliskunnat ovat saaneet porot hyvin kasaan ja teurasmäärät ovat olleet suuret.

-Kelit ovat tänä syksynä suosineet poroerotteluja. Itärajan paliskunnissa ovat kuitenkin viime vuosina pedot verottaneet poroja pahasti. Näissä paliskunnissa tuotanto on selvästi vähentynyt, kertoo Lapin Lihan toimitusjohtaja Jukka Kristo.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi