Upeana päivään piposta huolimatta

Työpäivä tukka länässä tai vastaavasti kattoa kohti sojottaen on näillä pipokeleillä arkipäivää. Pakkasta on kuitenkin niin paljon, että pää on pakko suojata jotenkin. Parturikampaajilta löytyy useita vinkkejä siihen, miten hiukset saa näyttämään hyvältä piposta huolimatta.

hiustenhoito
Anu Nieminen ja pipovalikoimaa
YLE Pohjanmaa

Erilaiset hiuslaadut reagoivat pakkaseen ja pipon käyttöön eri tavoin. Ohut hentoinen tukka nousee helposti sähköisenä pystyyn. Paksut hiukset taas tuppaavat painumaan päätä myöden.

Sähköisyyteen auttaa hoitoaine. Ellei huuhdeltava hoitoaine tunnu tehoavan, niin kannattaa kokeilla myös hiuksiin jätettäviä hoitoaineita. Hiuksiin jätettävää hoitoainetta voi myös suihkauttaa hiuksiin pipon poisoton jälkeen.

- Sähköisyyttä voi hallita myös hyvällä hiusmallilla. Tietynmallinen tukka sojottaa helpommin pystyssä sähköisenä kuin toinen, kertoo parturi-kampaaja Karoliina Pesu.

Jotkut muotoilutuotteet, kuten vahat, ovat sellaisia, että hiuksia voi muotoilla uudelleen, kun on ottanut pipon pois päästä.

Kuivashampoolla eroon lättätukasta

Parturi-kampaaja Salla Pätäri käyttää paljon pipoa ja hän saa paksut hiuksensa näyttämään tuuheilta käyttämällä kuivashampoota. Se vähentää talia ja kuivattaa hiuspohjaa.

- Laitan sitä hiusten tyveen töihin tultuani ja annan vaikuttaa hetken aikaa. Sitten pöyhin hiukset. Se antaa tosi hyvin nostetta.

Kuivashampoolla pääsee eroon myös nuollun näköisista hiuksista, sillä se auttaa rasvoittumiseenkin.

Kotoa lähtiessä kannattaa hiukset laittaa muotoilutuotteiden kanssa. Täysin valmista kampausta parturi-kampaajat eivät kuitenkaan suosittele tekemään. Muotoilutuotteita ei kannata käyttää liian paljon pipon alla.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala