1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Designpääkaupunkivuoden ensimmäiset yhteistyökumppanit julki

Pääyhteistyökumppaneita Helsingin designpääkaupunkivuodella on tällä hetkellä seitsemän ja muita yhteistyökumppaneita kaksi. Mukana ovat mm. HOK Elanto, Blue1, Finavia ja Fortum.

Kansainvälisen designsäätiön johtaja Pekka Timonen esitteli designvuoden yhteistyökumppaneita. Kuva: YLE

Edellämainittujen lisäksi myös Martela, MTVMedia sekä Viking Line ovat pääyhteistyökumppaneita. Yhteistyötason sopimukset on solmittu Clear Channelin ja Stockmannin kanssa.

– Erityisesti tulemme kiinnittämään huomiota meidän terminaaleihin. Se on sellainen alue, joihin me halutaan yhteistyökumppaneiden kanssa tuoda lisää designia, kertoo Viking Linen varatoimitusjohtaja Pavlos Ylinen.

Nyt julkistettujen sopimusten arvo on noin 2,5 miljoonaa euroa. Lisää yhteystyökumppaneita hankkeelle haetaan ensi vuonna.

Rahaa Designpääkaupunkihanke haluaa haalia yhteistyökumppaneilta yhteensä neljä miljoonaa euroa.

Yritykset innolla mukana

WDC Helsinki 2012 -vuodesta vastaavan Kansainvälisen designsäätiön johtaja Pekka Timonen kertoo, että mukana olevia yrityksiä yhdistää näkemys designin vaikuttavuudesta.

– Eri toimialat luonnollisesti hyödyntävät designia eri tavoin. Meille tärkeintä on se, että designin mahdollisuus on tiedostettu ja että sitä osataan käyttää hyväksi.

Timosen mukaan yritykset ovat lähteneet innolla mukaan designvuoteen. Järjestäjät uumoilevat, että designpääkaupunkivuodesta voi tulla Suomen kaikkien aikojen suurin yritysyhteistyöhanke.

– Yritysten kiinnostus on ollut aivan poikkeuksellista, ja kyllä mä sen ymmärrän. Yritykset ovat hyvin olennainen osa designpääkaupunkivuotta, ja design on yrityksille hyvin tärkeä asia nykyään.

Designpääkaupunkivuoden ohjelmaa suunnitellaan parhaillaan ja siitä kerrotaan enemmän ensi keväänä. Järjestäjien mukaan design näkyy vuonna 2012 joka puolella kaupunkeja, jotka hankkeessa ovat mukana. Helsingin lisäksi designtapahtumat levittyvät Espooseen, Vantaalle, Kauniaisiin ja Lahteen.

– Meillä on ohjelman kehitys kiivaassa vaiheessa, ja tottakai ennen vuotta 2012 miljoona asiaa on vielä tekemättä.