Spider-Man-musikaalin tekniikka petti - tähti jäi roikkumaan ilmaan

Kaikkien aikojen kalleimman Broadway-musikaalin, Spider-Man: Turn Off the Darkin, vaikeudet jatkuvat. Sunnuntaina esityksen ensimmäisessä ennakkonäytöksessä näyttäviä lentokohtauksia varten rakennettu tekniikka petti ja näyttelijät jäivät jumiin yläilmoihin.

viihde
Kuva elokuvasta Spider-Man 2.
Kuva elokuvasta Spider-Man 2.Melissa Mosely & SPE Imageworks

Spider-Man-musikaalin yhdessä tärkeimmistä kohtauksista pääosaa esittävä Reeve Carney jäi roikkumaan avuttomana yleisön yläpuolelle. The New York Times -lehden mukaan yleisön nauraessa tapahtuneelle henkilökunta yritti saada tähden jalasta kiinni ja yritti vetää häntä alas.

Spider-Man-musikaalin ensi-iltaa on siirretty useaan otteeseen muun muassa taloudellisten vaikeuksien ja teknisten ongelmien takia. Ohjaaja Julie Taymor sanoi vasta äskettäin, että teknisiä ongelmia on luvassa show'n alkutaipaleella. Erityistä haastetta musikaalin tekniselle tuotannolle on tuonut yli parikymmentä lentokohtausta. Kaksi näyttelijää on jopa haavoittunut harjoitellessaan akrobatiaa vaativia temppuja.

Spider-Man: Turn Off the Dark -musikaalin tekeminen on maksanut 65 miljoonaa dollaria. Musiikkia esitykseen ovat säveltäneet U2-yhtyeen Bono ja The Edge. Musikaali saa varsinaisen ensi-iltansa Broadwaylla 11. tammikuuta.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset