1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talvirenkaat

Talvirengaspakko alkaa keskiviikkona

Talvirenkaat on oltava autoissa viimeistään keskiviikkona. Joulu-helmikuun aikana on henkilö- ja pakettiautoissa käytettävä nastoitettuja tai nastattomia talvirenkaita.

Rengasliikkeiden kiireet talvirenkaiden vaihdossa ovat alkaneet liukkaiden ajokelien myötä. Kuva: YLE / Antti Heikinmatti

Liikenneturva suosittelee talvirenkaiksi nastarenkaita, koska niiden avulla auto on helpommin hallittavissa jäisellä tiellä.

Liikenneturvan mukaan talvirenkaan suositeltava urasyvyys on vähintään 6 millimetriä. Liikenneturva muistuttaa, että vaikka laki edellyttää talvirenkailta vähintään kolmen millimetrin urasyvyyttä, vaikeissa olosuhteissa tämä ei välttämättä takaa riittävää pitoa.

Helmikuun loppuun asti kestävä talvirenkaiden käyttövelvoite koskee myös ulkomailla rekisteröityjä henkilö- ja pakettiautoja, kun niillä ajetaan Suomessa. Poikkeuksena asetus sallii kesärenkailla ajon talvirengaspakon aikana, jos autoa siirretään maahantuonnin, kaupan tai korjauksen takia tilapäisesti enintään 20 kilometriä.