Risto Räppääjä myi platinaa

Risto Räppääjä ja polkupyörävaras -elokuvatallenne on myynyt platiinaa. Elokuva on tämän vuoden myydyin elokuva ja kaikkien aikojen toiseksi myydyin kotimainen elokuvatallenne.

kulttuuri

Risto Räppääjä ja polkupyörävaras -elokuvaa on myyty DVD:nä ja Blu-ray:na yli 122 000 kappaletta. Elokuva on tänä vuonna ensimmäinen, joka yltää yli 100 000:n myyntiin.

Myös elokuvateattereissa Risto Räppääjä ja polkupyörävaras on vuoden katsotuin kotimainen yli 327 000:lla katsojalla. Elokuvalla on nyt menossa 42. esitysviikko. Se on vuoden toiseksi katsotuin Sinkkuelämää 2 -elokuvan jälkeen.

Risto Räppääjä ja polkupyörävaras -elokuvan on ohjannut Mari Rantasila. Käsikirjoituksen ovat tehneet Sinikka ja Tiina Nopola. Risto Räppääjän roolissa on Severi Heikkilä ja Nelli Nuudelipäänä Lauramaija Luoto.

Uusi Räppääjä-elokuva tekeillä

Nopolat työstävät parhaillaan uutta alkuperäiskäsikirjoitusta kolmanteen Risto Räppääjä -elokuvaan, Risto Räppääjä ja viileä Venla.

Käsikirjoituksen on määrä valmistua joulukuussa, ja elokuva on tarkoitus kuvata ensi kesänä. Ensi-iltaan elokuva on tulossa helmikuussa 2012.

Ohjaaja Mari Rantasila etsii parhaillaan uusia lapisnäyttelijöitä Risto Räppääjän ja Nelli Nuudelipään rooleihin. Muissa päärooleissa jatkavat Annu Valonen, Ulla Tapaninen ja Martti Suosalo.

Ensimmäinen Risto Räppääjä -elokuva sai ensi-iltana vuonna 2008 ja sillä oli lähes 212 000 katsojaa.

Lähteet: YLE Uutiset