Yle panostaa lapsiin, verkkoon ja omaan tuotantoon

Yleisradio panostaa uudessa strategiassaan lapsiin ja nuoriin sekä kotimaiseen tuotantoon. Internet-tarjontaa aiotaan selkeyttää, ja ensi vuoden ohjelmatarjonnassa painottuu myös omatuotantoinen ohjelmisto.

kulttuuri
Pikku Kakkosen lelukori sivut.
YLE / Pikku Kakkonen

Ylen uuden strategian painopisteitä ovat asia- ja kulttuurisisällöt, suomalainen musiikki, draama, lastenpalvelut ja uutis- ja ajankohtaistarjonta. Ohjelmistosta merkittävä osa on kotimaista tuotantoa niin televisiossa kuin radiossakin. - Talouskehys mahdollistaa nykylaajuisen radio- ja tv-toiminnan ja asiakaslähtöisen kehittämisen erityisesti uusien palvelujen alueella, sanoo Ylen hallituksen puheenjohtaja Kari Neilimo.

Kotimaisen draaman uutuutena YLE TV1:llä nähdään syksyllä Jari Tervon Ylelle käsikirjoittama kahdeksanosainen sarja Moska. Uusi Päivä, Taivaan tulet ja Karjalan kunnailla jatkavat TV2:lla.

Musiikkipuolella YLE Teema tekee muun muassa oopperataltiointeja Kansallisoopperasta. Radion Sinfoniaorkesteri muuttaa syksyllä uuteen Musiikkitaloon. Nuoria aikuisia ajatellen tarjotaan edelleen HBO:n draamaohjelmia.

Radion puolella YleX uudistuu prime time -aikaan, ja luvassa on uusia musiikki ja ajankohtaisohjelmia.

Urheilussa Yle pyrkii tarjoamaan suomalaisia yhdistäviä suurtapahtumia sekä lajien monipuolisuutta. Yle välittää suurtapahtumia, kuten hiihtolajien, yleisurheilun ja jääkiekon MM-kisat.

Internet-tarjontaa pyritään selkeyttämään parantamalla käytettävyyttä ja vähentämällä nimikemäärää.

Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen muistuttaa, että Ylen ohjelmat tavoittavat yli 95 prosenttia suomalaisista joka viikko.

Budjetti tähtää tasapainoon - alijäämä hupenee ensi vuonna

Ylen ensi vuoden budjetti tähtää alle kymmenen miljoonan alijäämään, kun kuluvan vuoden alijäämä on arviolta 30 miljoonaa euroa. Operatiivisen tuloksen tasapainoon pyritään vuosina 2012 - 2013.

Budjetti on raamitettu tv-maksun kuuden prosentin korotuksen ja tv-maksukannan mahdollisen rapautumisen mukaisesti.

Yleisadion rahoitusmallin odotetaan tulevan valtioneuvoston puitavaksi vuoden aikana. Kivinen on tyytyväinen siihen, että eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat määritelleet Ylen rahoituksen tavoitetasoksi 480 miljoonaa euroa.

Lähteet: YLE Uutiset