Tuli tuhosi yli miljoonan euron sähkökeskuksen Sachtlebenilla

Aamuyöllä syttynyt tulipalo aiheuttaa muutaman päivän tuotantokatkoksen Sachtleben Pigmentsin tehtailla Meri-Porissa. Tuli tuhosi tehtaan vasta valmistuneen huippumodernin sähkökeskuksen kokonaan.

Kotimaa
Paloauto ja palomies Sachtlebenin pigmenttitehtaan alueella Meri-Porissa.
Peppi Lehtojoki / YLE

Toimitusjohtaja Ilpo Harju kertoo 20 kilovoltin sähkökeskuksen maksaneen 1,3 miljoona euroa ja tuotantokatkoksen maksavan suunnilleen saman verran. Keskus on otettu käyttöön lokakuussa. Tuotannonkatkoksen hän arvioi kestävän kahdesta kolmeen päivään.

Tehtaan ympäristöosastolla syttyneestä tulipalosta annettiin hälytys aamukolmen jälkeen. Tulipaloa on sammuttanut Sachtlebenin oma tehdaspalokunta sekä Satakunnan pelastuslaitoksen yksiköt. Palo on saatu pääosin sammutettua ja hallinnassa, eikä siitä ole välitöntä vaaraa. Paikalla olevat paloyksiköt jatkavat sammutustöitä.

Palo ei ole aiheuttanut henkilö- eikä ympäristövahinkoja, mutta ympäristötuotteiden tuotanto on keskeytyksissä. Syttymissyytä ei ole vielä päästy tutkimaan.

Sachtleben Pigments Oy valmistaa titaanioksidipigmenttejä, joita käytetään mm. maaleissa, painoväreissä, muoveissa ja kosmetiikassa.

Lähteet: YLE Satakunta