Festivaalien lipunmyynti kasvoi

Finland Festivalsin jäsenfestivaaleilla myytyjen lippujen määrä kasvoi viime vuonna lähes neljä prosenttia. Lippuja myytiin yli 750 000 ja kaikkiaan festivaaleilla oli kävijöitä lähes kaksi miljoonaa, Finland Festivals kertoo.

kulttuuri

Kaikkiaan Finlands Festivalsin jäsenfestivaalien lipunmyynti kasvoi lähes yhdeksän prosenttia viime vuodesta, mutta osan kasvusta selittää se, että Seinäjoen Tangomarkkinat liittyi FF:n jäseneksi vuoden alussa pitkän tauon jälkeen. Kun Tangomarkkinat jätetään laskelmasta pois, myytyjen lippujen määrä kasvoi 3,8 prosenttia.

Kun ilmaistilaisuuksien kävijämäärät otetaan laskelmiin mukaan, festivaalien kävijämäärä oli lähes sama kuin viime vuonna, runsaat 1,9 miljoonaa.

Lipunmyynniltään ja yleisömäärältään suurin festivaali on Helsingin juhlaviikot. Festivaali myi yli 100 000 lippua, ja kokonaisyleisömäärä oli yli 270 000.

Lipunmyynniltään toiseksi suurin oli Pori Jazz, kolmas Savonlinnan Oopperajuhlat ja neljäs Seinäjoen Tangomarkkinat. Kokonaisyleisömäärä oli toiseksi suurin Kotkan Meripäivillä, kolmanneksi suurin Pori Jazzissa ja neljänneksi suurin Puistobluesissa.

Lähteet: YLE Uutiset