Hyppää sisältöön

Kultakauppa käy kuumana

Kullan hinnan nousu ja näyttävä markkinointi ovat vilkastuttaneet huomattavasti romukullan kauppaa. Kiertävät ostajat tekevät lyhyitä tehoiskuja eri paikkakunnille. Siinä sivussa myös paikallisille kultaliikkeille tarjotaan kiihtyvään tahtiin romukultaa.

Kultaseppä Olli Silvan lajittelee liikkeeseensä tarjottua romukultaa Kuva: YLE / Timo Leponiemi

Vanhoja sormuksia ja muita kultakoruja myyvän kannattaakin nyt vertailla tarjottuja hintoja.

Hämäläiset ovat varsinkin viimeisen vuoden aikana laittaneet laatikoissaan lojuneita arvoesineitä myyntiin. Talousmyllerrysten ohessa kullan hinta on viidessä vuodessa kolminkertaistunut. Riihimäelläkin kullan ostoilmoittelu sai väkeä liikkeelle. Ritva Aaltonenkin keräili laatikot tyhjiksi tarpeettomista kultaesineistä.

- Itse asiassa me ollaan oltu myymässä niitä jo vuosia, mutta tämä oli nyt niin hyvä tilaisuus. Nopea kauppa ja tyytyväisiä ollaan, kultaa oli melkein 700 euron arvosta, kiittelee Ritva Aaltonen.

KultaRahaksi Oy kiertelee ympäri Suomen ostamassa kultaa.

- Meille tuodaan ihan laidasta laitaan kultaa. Vanhoja kihlasormuksia, on kaulaketjuja, myös kultahampaita tulee paljon. Kultaharkkojakin tulee myös, ihan kaikkea, sanoo kiertuevastaava Ville Helanen.

Paikallisetkin liikkeet hyötyvät kultakuumeesta

Paikallisetkaan liikkeet eivät jää ilman kultaa, myöntää kultaseppä Olli Silván Riihimäelläkin toimivasta Laatukoru Oy:stä.

- Kuukaudessa tulee noin kolme kiloa. Voi sanoa, että se on nelinkertaistunut vuoden aikana. Nyt tulee enemmän kuin tarpeeksi, mutta tietysti lisääkin saa tulla.

- Romukullasta on jonkun näköinen kilpailu, kun tulee muualta kaupungista hotelliin yrittäjä, joka markkinoi ja mainostaa, niin kyllä se kilpailua tuo. Minä en näe sitä pahana, vaan se on ihan hyvä juttu, koska se tuo lisää markkinointia ja silloin ihmiset herää ja tuo sitä muuallekin kultaa.

- Aggressiivinen ostokampanjointi hyödyttää siinä sivussa myös meitä ja jokaista alalla toimivaa, joka ostaa kultaa, sanoo Olli Silván.

.
.