Hyppää sisältöön

Wahlström ja Carlson ehdolla PN:n kirjallisuuspalkinnon saajiksi

Erik Wahlströmin romaani Flugtämjaren (Kärpäsenkesyttäjä) ja Kristina Carlsonin Herra Darwinin puutarhuri ovat Suomen ehdokkaat tämänvuotisen Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajiksi.

Erik Wahlström Kuva: YLE

Ahvenanmaalta ehdokkaana on Sonja Nordenswanin Blues från ett krossat världshus. Saamelaisen kielialueen ehdokas on Utsjoella syntyneen Kerttu Vuolabin romaani Bárbmoáirras.

Ruotsi ja Norja päättivät tänä vuonna asettaa ehdolle saman norjalaiskirjailijan, Beate Grimsrudin En dåre fri -romaanin. Norjan toinen ehdokas on Carl Frode Tillerin romaani Innsirkling 2 ja Ruotsin Anna Hallbergin runokokoelma Colosseum, Kolosseum.

Tanskan ehdokkaat ovat Josefine Klougartin romaani Stigninger og fald ja Harald Voetmannin romaani Vågen.

Islannista ehdolla on Gyrðir Eliassonin novellikokoelma Milli trjánna ja Ísak Harðarsonin runokokoelma Rennur upp um nótt.

Färsaarilta ehdokkaana on Tóroddur Poulsenin runokokoelma Útsýni ja Grönlannista Kristian Olsen aajun Kakiorneqaqatigiit.

Palkinnonsaaja julkistetaan 12. huhtikuuta. Palkinto luovutetaan Pohjoismaiden neuvoston 63. istunnon yhteydessä Kööpenhaminassa marraskuun alussa.

Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintolautakunnan kansalliset jäsenet valitsevat ehdokkaat. Ehdokkaita on kaikista Pohjoismaista sekä Färsaarilta, Grönlannista, Ahvenanmaalta ja saamelaiselta kielialueelta.

Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinto perustettiin vuonna 1961 ja jaettiin ensimmäisen kerran seuraavana vuonna.

Viime vuonna kirjallisuuspalkinnon sai Sofi Oksanen teoksestaan Puhdistus.

.
.