Hyppää sisältöön

Magnus Lindberg Grammy-ehdokkaana

Magnus Lindbergin Graffiti on ehdolla klassisen nykymusiikin Grammy-palkinnon saajaksi. Kilpailuteoksen on levyttänyt Ondine-levymerkille Radion Sinfoniaorkesteri johtajanaan Sakari Oramo.

Grammy-palkinto kuuluu Yhdysvaltain merkittävimpiin musiikkipalkintoihin. Grammyjä jaetaan kaikkiaan 109:ssä eri kategoriassa – Magnus Lindbergin Graffiti on ehdolla parhaaksi klassiseksi nykymusiikin sävellykseksi.

Lindbergin Graffiti/Seht Die Sonne -levyllä teoksen soittaa Radion Sinfoniaorkesteri Sakari Oramon johdolla. Levy on julkaistu Ondine-levymerkillä.

Kategorian palkinto on säveltäjän palkinto. Muut samassa kategoriassa ehdolla olevat säveltäjät ovat Michael Daugherty, Hans Werner Henze, Arvo Pärt ja Rodion Konstantinovich Shchedrin.

Esillä muitakin suomalaisnimiä

Lindbergin kanssa samassa kategoriassa ehdolla olevan Arvo Pärtin Symphony No. 4:n soittaa Los Angelesin filharmonia johtajanaan Esa-Pekka Salonen.

Kaija Saariaho nousee esiin parhaan oopperalevytyksen kategoriassa, jossa palkittavina ovat orkesterin johtaja, levyn tuottaja ja keskeiset solistit. Yhdelle ehdokasäänitteelle on taltioitu Saariahon L'Amour De Loin.

Grammy-palkintogaala järjestetään 13.helmikuuta 2011 Los Angelesissa.