Israelin tuhoisimmassa tulipalossa Karmel-vuoren metsässä kuoli kymmeniä

Israelissa jopa neljäkymmenen ihmisen pelätään kuolleen Israelin historian pahimmassa luonnononnettomuudessa Karmelin vuorella. Arviot raivokkaab metsäpalon kuolonuhrien määrästä paristakymmenestä neljäänkymmeneen. Linja-autollinen vankilan henkilökuntaa oli matkalla evakuoimaan vankeja lähellä Haifaa sijaitsevasta rangaistuslaitoksesta. Bussi ajoi tieltä ja matkustajat jäivät liekkien keskelle. Kateissa on myös poliiseja ja tulta sammuttamassa olleita palomiehiä

Kuolonuhrien määrästä ei ole toistaiseksi tarkkaa tietoa. Bussi jäi jumiin kansallispuistoalueelle. Toistakymmentä ihmistä on loukkaantunut vakavasti. Lähinnä palestiinalaisvankeja sijoittavan laitoksen lisäksi evakuoitiin Beit Orenin kibbutsi ja hotelli. Palon syttymissyystä ei ole tietoa, kesä on ollut alueella erittäin kuiva ja syksy on jatkunut samanlaisena. Haifassa on yli 30 astetta lämmintä ja alueella puhaltaa kova tuuli, joka lisää tulenvoimaa.

Tuli on tuhonnut yli 800 hehtaaria metsää. Palo raivoaa edelleen erityisesti Karmel-vuoren länsipuolella. Israelin kaikki 1500 palomiestä on hälytetty töihin. Pääministeri Benjamin Netanyahu on pyytänyt apua myös Kreikalta, Kyproksesta, Italiasta ja Venäjältä. Avun toivotaan olevan sammutuskoptereita. Israelilla ei ole omaa ilmasammutuskalustoa.