Turkuhalli on nyt HK Areena

20-vuotias Turkuhalli on saanut uuden nimen HK Areena. Turkuhalli on solminut yhteistyösopimuksen juuriltaan turkulaisen HKScanin kanssa. HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Kari Hietarinta sanoo, että HK Areena yhdistää vahvat varsinaissuomalaiset toimijat ja antaa uutta potkua hallin toiminnan kehittämiseen.

urheilu
Havainnekuva HK Areenasta.
havainnekuva / HK Areena

Uuden HK Areena -nimen saanut Turkuhalli oli valmistuessaan syksyllä 1990 Suomen ensimmäinen monitoimihalli, joka on suunniteltu sekä urheilun että viihteen suurtapahtumille. Turkuhallin vahva tukijalka on jääkiekko.

- Yhteistyö Turkuhallin kanssa on luontevaa juuriltaan turkulaiselle HKScanille ja konsernin Suomen toiminnosta vastaavalle HK Ruokatalolle. Lounais-Suomen Osuusteurastamona vuonna 1913 aloittaneeseen yritykseen liitettiin myöhemmin mm. Helsingin Kauppiaat Oy, jonka kautta käyttöön otettiin HK-tuotemerkki. Lihantuottajien LSO Osuuskunta on konsernin suurin omistaja ja pääkonttorimme sijaitsee Kupittaanpuiston laidalla Turussa, kertoo HKScan Oyj:n toimitusjohtaja Matti Perkonoja.

HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Kari Hietarinta näkee HK-yhteistyön positiivisena signaalina hallin tulevaisuudelle.

- HK Areena tuo yhteen vahvat varsinaissuomalaiset toimijat ja antaa uutta potkua hallin ja sen tuotetarjonnan kehittämiseen. HK:n rooli hallin keskeisenä tavarantoimittajana ja kiekkoyleisön muonittajana vahvistaa pitkään jatkunutta yhteistyötämme, toteaa Hietarinta.

Kari Hietarinta on myös hallin ravintolatoiminnoista vastaavan Turkuhallin Palvelu Oy:n toimitusjohtaja. Turkuhallin Palvelu on TPS:n tytäryhtiö.

Hallin historiaan ovat nimensä kirjanneet myös monet maailman huippuartisteista. 20 vuoden esiintyjälista ulottuu Placido Domingosta Elton Johniin ja Manhattan Transferista AC/DC:iin. Turkuhalli on ollut näyttämö myös sirkustaiteelle, menestysmusikaaleille ja suurtanssiaisille.

- Aktiivinen kumppani tulee varmasti lisäämään myös tapahtumajärjestäjien kiinnostusta, uskoo Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin toimitusjohtaja Anu Kurkilahti.

Ota kantaa, miten uusi nimi, HK Areena, sopii suuhun.

Lähteet: YLE Turku