Kutsu linnaan on tunnustus koko Karhulan työväennäyttämölle

Kotkalainen Risto Kunelius ja hänen vaimonsa saivat postia tasavallan presidentin kansliasta pari viikkoa sitten. Karhulan työväennäyttämön kannatusyhdistystä johtava Kunelius osallistuu itsenäisyyspäiväjuhliin.

itsenäisyyspäivät
Karhulan työväennäyttämön puheenjohtaja Risto Kunelius.
YLE / Laura Mäkiniemi

Risto Kunelius kertoo, että kutsua presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle osattiin jo vähän odotella.

- Presidentin kansliasta tuli puhelu jokin aika sitten. Sieltä tiedusteltiin vaimoni nimeä, asumisjärjestelyitä ja kotiosoitettamme. Sen jälkeen uskalsimme toivoa kutsua.

Karhulan työväennäyttämö valittiin helmikuussa vuoden 2010 harrastajateatteriksi. Thalia-gaalassa annettu tunnustus on Kuneliuksen mukaan keskeinen syy sille, miksi hän pääsee itsenäisyyspäiväjuhliin.

- Kutsu saapui minulle työväennäyttämön puheenjohtajana. Siksi kutsu on tullut koko teatterin porukan ansioiden vuoksi.

Mitä sinne pitää pukea?

Kysymys linnan juhliin pukeutumisesta pulpahti sekä Risto Kuneliuksen että hänen vaimonsa mieleen heti kutsun saapumisen jälkeen.

- Miehelle pukeutuminen on helpompaa, kun valinta pitää tehdä tumman puvun ja frakin välillä. Minä valitsin frakin, joka löytyi melko helposti vuokraamosta.

- Vaimolle juhlapukukysymys on tietenkin paljon haastavampi. Järjestelyitä on muutenkin riittänyt, kun on pitänyt löytää esimerkiksi itsenäisyyspäivänä töitä tekevä kampaaja. Mutta nyt alkaa näyttää hyvältä molempien kohdalla, Kunelius huokaisee omasta ja vaimonsa puolesta.

Itsenäisyys on tärkeintä

Ensi maanantaina 6. joulukuuta vietettävä Suomen itsenäisyyspäivä on Risto Kuneliukselle arvokas juhla joka vuosi.

- Tänä vuonna näiden juhlakiireiden keskellä en ole kovasti ajatellut itsenäisyyttä. Mutta olen aina arvostanut Suomen itsenäisyyttä ja itsenäisyyspäivää kovasti.

Kuneliuksella on myös ennakkokäsitys siitä, millaista itse juhlissa on.

- Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla mukana olleet tutut ovat kertoneet, että linnassa on ainakin kuumaa ja ahdasta.

- Kehuttuun ruokaan aiomme syventyä perusteellisesti. Ja tietenkin yritämme selvittää, mitä linnan salainen booli oikein sisältää, mies naurahtaa.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Laura Mäkiniemi