Revellin juhlanäyttely Vaasaan

Arkkitehti Viljo Revellin 100-vuotisjuhlanäyttely saapuu Vaasaan. Aiemmin Helsingissä ja Torontossa esillä olleen näyttelyn avajaisia vietetään tulevana sunnuntaina Kuntsin modernin taiteen museolla.

Kansainväliseen maineeseen Viljo Revell nousi voitettuaan Toronton kaupungintalon suunnittelukilpailun vuonna 1958. Kuva: Juha Kemppainen/YLE

Näyttely esittelee vaasalaissyntyisen arkkitehdin tunnetuimpia rakennuksia ja projekteja neljän vuosikymmenen ajalta. Viljo Revell on sodan jälkeisen ajan merkittävimpiä arkkitehteja Suomessa.

Näyttelyssä on esillä valokuvia, piirustuksia, pienoismalleja ja elämäkertamateriaalia sekä alkuperäiseen materiaaliin perustuva dokumenttifilmi.

Toronton kaupungintalolla maineeseen

Revellin tunnetuimpia suunnittelukohteita Suomessa ovat Lasipalatsi, Palacen talo, City-Center ja Didrichsenin taidemuseo Helsingissä, Tapiolan kohteet sekä Rewell Center Vaasassa. Kansainväliseen maineeseen Viljo Revell nousi voitettuaan Toronton kaupungintalon suunnittelukilpailun vuonna 1958.

Näyttelyn on tuottanut Didrichsenin taidemuseo, jossa se esiteltiin keväällä 2010. Näyttely-yhteistyössä on toiminut Suomen rakennustaiteen museo.

Arkkitehti Viljo Revellin 100-vuotisjuhlanäyttely "It was teamwork, you see" on esillä Kuntsin modernin taiteen museolla tammikuun loppuun saakka.