1. yle.fi
  2. Uutiset

Rion mellakoissa yli 500 asetakavarikointia

Brasilian poliisi on pidättänyt lähes 120 ihmistä ja takavarikoinut noin 520 asetta pariviikkoisen tehoiskunsa aikana Rio de Janeiron slummeihin. Taisteluissa slummeja hallinneita huumejengejä vastaan on kuollut kymmeniä ihmisiä.

Ulkomaat
Poliiseja ja takavarikoituja aseita.
Brasilian poliisi esittelee Rio de Janeiron slummeista takavarikoituja aseita.Marcelo Sayao / EPA

Poliisin mukaan Rio de Janeiron kahdesta suurimmasta slummista on takavarikoitu lähes 520 asetta, muun muassa käsiaseita, kiväärejä, kranaatteja ja kotitekoisia pommeja. Pidätetyistä lähes 120 ihmisestä parikymmentä on alaikäisiä.

Poliisi ja armeija valtasivat viime viikolla kaksi Rio de Janeiron pääslummialuetta, Villa Cruzeiron ja Complexo do Alemaon. Huumejengit ovat hallineet alueita vuosia.

Paikalliset pelkäävätkin nyt, että jengit valtaavat alueet takaisin heti turvallisuusjoukkojen vetäydyttyä niistä. Presidentti Luiz Inacio Lula da Silva on kuitenkin luvannut joukkojen pysyvän alueella niin pitkään kuin se on tarpeen rauhan takaamiseksi.

Poliisin ja armeijan tehtävänä on siistiä Villa Cruzeiron ja Alemaon favelat eli slummit vuoden 2014 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuja ja vuoden 2016 olympialaisia varten.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi