FBI pelkää Barbien auttavan pedofiileja

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI varoittaa myyntiin tulleen uuden Barbie-nuken saattavan osoittautua vaaralliseksi leluksi pedofiilien käsissä. Tavallisen näköisen Barbien sisällä on kamera, ja FBI pelkää pedofiilien käyttävän nukkea lapsipornon kuvaamisessa, kertoo uutiskanava CNN.

Ulkomaat
Barbinukkeja ja miniatyyriläppäri
Sergio Dionisio / EPA

Heinäkuussa myyntiin tulleen Barbie Video Girlin sisällä olevan kameran linssi on sijoitettu nuken rintaan. Nukella pystyy kuvaamaan puolen tunnin pituisen nauhoituksen, ja kuvattua materiaalia voi katsoa nuken selässä olevalta näytöltä tai sen voi ladata tietokoneelle.

FBI:n mukaan nuken ja kameran yhdistelmä on huolestuttava, vaikkei poliisin tiedossa olekaan yhtään tapausta, jossa kyseistä nukkea olisi hyödynnetty rikoksessa.

FBI:n varoitus oli tarkoitettu pelkästään poliiseille eri puolilla Yhdysvaltoja, mutta se lähetettiin vahingossa lehdistötiedotteena. FBI antaa usein vastaavia varoituksia muille viranomaisille.

- Varoitus oli tarkoitettu pelkästään viranomaisille ja sen tarkoituksena oli avustaa todisteiden keräämisessä, FBI:n agentti Frederick Gutt sanoi CNN:lle.

Nukkea valmistava Mattel korostaa, että lasten turvallisuus on etusijalla yhtiön tuotteita suunniteltaessa, eikä uutuus-Barbieta ole käytetty rikoksiin.

Lähteet: YLE Uutiset