1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kotimaiselle elokuvalle odotetaan ennätysviikonloppua

Kotimaisen elokuvan odotetaan yltävän tässä viikonvaihteessa uuteen katsojaennätykseen. Suomen elokuvasäätiö ennakoi, että suomalaisen elokuvan katsojamäärä ylittää viikonlopun aikana 1,8 miljoonan rajan. Yhtä suuriin lukuihin ei ole aiemmin päästy tv- ja videoaikakaudella.

kulttuuri
Elokuvan Rare Exports-näyttelijöitä
Filmikamari

Mikäli kotimainen elokuva saa todella paljon katsojia viikonlopun aikana, vuoden loppuun mennessä voi ylittyä kahden miljoonan katsojan raja, sanoo kotimaan levityspäällikkö Harri Ahokas Suomen elokuvasäätiöstä.

Marraskuun lopussa kotimainen elokuva oli kerännyt jo yli 1 770 000 katsojaa. Nykytilastoinnin aikana enemmän lippuja on myyty vain vuonna 1978, jolloin kotimaista elokuvaa kävi katsomassa 1 790 000 ihmistä.

Kaikkiaan tänä vuonna teatterilevitykseen on tullut yli 20 kotimaista elokuvaa. Joulukuun vetonaulan ennustetaan olevan Jalmari Helanderin ohjaama jännitysfantasia Rare Exports, joka sai ensi-iltansa perjantaina. Rare Exportsin ohella Harri Ahokas uskoo Napapiirin sankareiden ja Prinsessan vetävän paljon katsojia tänä viikonloppuna.

Vuoden katsotuin kotimainen elokuva on ollut Mari Rantasilan ohjaama Risto Räppääjä ja polkupyörävaras, joka on kerännyt lähes 330 000 katsojaa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi