Linnan juhlat juhlistivat itsenäisyyspäivää perinteiseen tapaan

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi ovat järjestäneet perinteisen itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton Presidentinlinnassa.

Kotimaa
Presidentinlinna iltavalaistuksessa.
YLE

Vastaanotolle oli tuttuun tapaan kutsuttu hallituksen jäsenet, kansanedustajat, Euroopan parlamentin suomalaisjäsenet, valtion korkeimpia virkamiehiä ja Suomessa työskentelevät diplomaatit.

Kutsuvieraiden joukossa on myös eri tavoin ansioituneita suomalaisia. Kutsuvieraita on 1 800.

Konstan parempi valssi ja jazzia Keltaisessa salongissa

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton tanssin aloitti Konsta Jylhän 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Konstan parempi valssi. Kättelyn aikana taustamusiikkia soitti Kaartin soittokunta. Se jatkoi myöhemmin illalla Valtiosalissa tanssimusiikilla.

Soittokuntaa johtivat puolustusvoimien ylikapellimestari, musiikkieverstiluutnantti Elias Seppälä ja Kaartin Soittokunnan päällikkö, musiikkimajuri Raine Ampuja. Kaartin Soittokunnan Combo-yhtyettä johtaa musiikkikapteeni Sami Hannula, ja sen laulusolistina on Johanna Försti.

Linnan kolmannen kerroksen Keltaisessa salongissa kuultiin tänäkin vuonna jazzia. Tänä vuonna yhtye koottiin tätä esiintymistä varten. Siinä lauloi Emma Salokoski, rumpuja soittaa Jukkis Uotila, Janne Murtoa kuullaan saksofonistina ja huilistina, Pekka Sarmanto bassossa ja pianistina Jukka Linkola.

Lähteet: YLE Uutiset