Bussifirmasta tylyä palautetta Helsingin katujen kunnossapidolle

Helsingin Bussiliikenne arvostelee Helsingin rakennusvirastoa katujen auraamatta ja hiekoittamatta jättämisestä. Poikkeuksellisen suuri määrä HelB:n vuoroista on jäänyt ajamatta runsaan lumentulon aiheuttamien esteiden ja teknisten vikojen takia.

Helsingin bussiliikenne
Luminen katu Helsingissä.
YLE

Peruutusten lisäksi miltei kaikki Helsingin Bussiliikenteen vuorot ovat myöhässä jopa kymmeniä minuutteja. Liikennejohtaja Mika Seppänen totesi aamulla hieman yhdeksän jälkeen, että myöhästelyt ovat sitä luokkaa, että aikataulujen mukaisiin lähtöaikoihin alettiin jo päästä päätepysäkeillä.

– Siellä on oikeaan aikaan hetkittäin jopa bussi, se nyt vaan oli se edellinen vuoro asiallisesti ottaen.

Seppästä tilanne sapettaa. Hänen mukaansa aurausautoja ei ole juurikaan näkynyt eilen eikä lauantaina Helsingin kantakaupungin alueella.

– Kansankielelellä sanottuna kuljettajat joutuvat ajamaan perunapellossa kaupunkiajoon tarkoitetuilla autoilla. Kun katuja ei ole aurattu, niin se on nyt sitten sellaista jäätynyttä polakkaa. Autot eivät pääse liikkeelle liikennevaloista.

Monin paikoin tiet ovat olleet yksinkertaisesti täysin tukossa. Seppäsen mukaan pahimmat liikenteen ongelmapaikat ovat samat kuin viime vuoden lumimyräköiden aikana.

– Mäkelänkatu ja Kumpulan kampuksen mäki ovat pahimmat. Kampuksen mäkeä ei kohta pääse enää ollenkaan menemään. Meillä oli esimerkiksi entisen Sipoon puolella tilanne, jossa pikkubussi suistui ojaan, eikä meillä ollut laittaa korvaavaa kalustoa liikenteeseen, joten käytännössä liikenne seisoi kokonaan. Olisin toivonut, etteivät viime talven ongelmat olisi toistuneet.

Lähteet: YLE Helsinki