Aikainen talvi tulee kalliiksi Helsingille

Tavanomaista aiemmin alkanut talvi tulee kalliiksi Helsingin kaupungin rakennusvirastolle. Katuja on aurattu ja höylätty ylitöinä ja apuun on täytynyt hälyttää myös ulkopuolisia urakoitsijoita.

Kotimaa
Lunta aurataan.
YLE

Tänä vuonna talvi alkoi jopa kuukautta tavanomaista aiemmin. Töihin varattu budjetti tulee ylittymään roimasti, jos lumentulo jatkuu loppuvuoden ajan.

Työnjohtaja Seppo Ilvosen mukaan pysäköinti vaikeuttaa vuosi vuodelta enemmän lumitöitä Helsingin keskustassa.

– Kadut tuntuvat vuosi vuodelta kapeammilta, sillä autot kasvavat leveyttä ja heti kun tulee lunta, lumivallit alkavat vaikeuttaa pysäköintiä kun ne jäävät keskemmälle katua. Silloin keskustan pikkukaduista tulee ahtaita rännejä.

Suuresta aurausurakasta huolimatta Helsingin rakentamispalveluista ja katujenhoidosta vastaavan Staran tietoon on tullut vain yksi tapaus, jossa polannetta höylätessä jäinen laatta olisi naarmuttanut autoa keskustassa.

Ilvosen hartain toive olisi, että ihmiset jättäisivät sankimpien lumisateiden aikaan auton kotiin. Hän ei usko tämän toiveen toteutuvan. On kuitenkin yksi kapine, joka jokaisen autoilijan pitäisi hankkia.

– Kyllä suomalaisella pitäisi olla autossa talvella lapio mukana, jotta sen lumivallin saisi siirrettyä kadun puolelta auton peräpäähän tai mieluummin jalkakäytävän reunaan.

Lähteet: YLE Helsinki