Vihaiset karkkilinnut tuovat työtä Lappeenrannan karkkitehtaalle

Lappeenrannan Fazerin tehtaalla valmistetaan täyttä häkää Angry Birds -makeisia. Maailmanlaajuisesti suositun mobiilipelin makeistuoteperheessä on aluksi kaksi erilaista pussia. Tulevaisuudessa valikoima kasvaa.

Kuva: Fazer

Angry Birds -makeiset pyrähtävät kauppoihin kesäkuussa. Makeiset lanseerataan aluksi Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Baltian maissa, Puolassa ja Tšekin tasavallassa. Myöhemmin makeisten myönti aloitetaan ainakin Venäjällä ja Kiinassa.

- Tämä on virstanpylväs myös Fazerille, emme ole ennen lanseeranneet uutta tuotetta näin laajalle, sanoo Fazer Leipomot & Makeiset -liiketoiminta-alueen toimitusjohtaja Pekka Rantala.

Karkkilintujen maailmanvalloitusta ei ole tarkoitus jättää tähänkään.

- Angry Birdsiä pelataan maailmalla joka päivä oli 300 miljoonaa minuuttia. Tämä antaa perspektiiviä sille, millainen potentiaali makeisilla on, Rantala huomauttaa.

Karkkilintujen perhe kasvaa

Angry Birds -makeisia tehdään aluksi kaksi erilaista pussia, joista toisessa kokoontuu lintuparvi ja toisessa juonivat munia vohkivat possut.

- Kulloisellekin figuurille on oma makunsa ja muotonsa. Maut kuvaavat hahmoja mahdollisimman hyvin, luonnehtii Lappeenrannan tehtaanjohtaja Taisto Pitkänen.

Vielä tämän vuoden aikana lanseerataan mainittujen pussien lisäksi jo uusia Angry Birds -makeisia.

- Tuoteperhettä ehdottomasti laajennetaan. Nämä kaksi pussia eivät jää ainoiksi tuotteiksi. Meillä on hyvä ja laaja tuotanto ja haluamme käyttää osaamistamme myös muihinkin tuotteisiin, ilmoittaa toimitusjohtaja Rantala.

Makeiset lisäävät tehtaan työtarvetta

Makeisia tehtaillaan Lappeenrannan karkkitehtaalla parhaillaan. Toistaiseksi on liian aikaista sanoa, kuinka monta työpaikkaa karkit tehtaalle loppujen lopuksi tuovat.

- Se työllistää, se on selvä. On kuitenkin liian aikaista sanoa, tulevatko työpaikat varsinaisesti lisääntymään, sanoo toimitusjohtaja Pekka Rantala.

Fazerin Lappeenrannan makeistehdas työllistää noin 350 henkilöä.