1. yle.fi
  2. Uutiset

Arkkitehti Juha Leiviskä sai kirkon kulttuuripalkinnon

Arkkitehti, akateemikko Juha Leiviskä on saanut vuoden 2010 kirkon kulttuuripalkinnon. Leiviskä on osoittanut sitoutuneisuutta kirkkojen ja muiden sakraalitilojen suunnitteluun ja välittänyt töillään kristillistä sanomaa, palkintoperusteluissa todetaan.

kulttuuri
Jyväskylän hallintokorttelin suunnittelija Juha Leviskä.
YLE / Petteri Juuti

Kirkon kulttuuripalkinnon vuonna 2010 saanut arkkitehti Juha Leiviskä on tunnettu myös muotoilijana. Arkkitehtuurissa hänen erikoispiirteensä on taitava valon käyttö. Leiviskän suunnittelemia kirkkoja ovat muun muassa Pyhän Tuomaan kirkko Oulussa, Myyrmäen kirkko Vantaalla, Männistön kirkko Kuopiossa ja Pakilan kirkko Helsingissä.

Leiviskä on suunnitellut myös muun muassa kansainvälisen Ad Dar -kulttuurikeskuksen Betlehemiin Palestiinaan sekä Helsingin Diakonissalaitoksen tuetun palveluasumisen Aurora-talon.

Kirkkohallitus jakaa kirkon kultuuripalkinnon vuosittain kristillisen sanoman kannalta merkityksellisestä esittävästä taiteellisesta toiminnasta tai kulttuuriteosta. Se voidaan jakaa joko yksittäisestä teosta tai pitkästä taiteellisesta elämäntyöstä.

Palkinto on jaettu vuodesta 1992 lähtien. Palkinnon suuruus on 6 000 euroa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi