1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mikkeli

"Yllättävän ahdasta siellä oli"

Linnanjuhlat on etenkin ensikertalaiselle ikimuistoinen kokemus. - Yllättävän ahdasta siellä on. Välillä käväisi mielessä, että mitä jos palohälytys tulisi, Ulla-vaimonsa kanssa juhlissa ensimmäistä kertaa ollut mikkeliäinen Tapio Honkamaa pohti.

Kuva: Tiina Jutila / Yle

Honkamaille kutsu sekä oli että ei ollut yllätys.

- Tiedossa on, että maakuntalehtien päätoimittajia kutsutaan, joten siinä mielessä se ei ollut yllätys. Ajankohta oli tietenkin yllätys, Länsi-Savon päätoimittajana työskentelevä Honkamaa kertoi.

Yllätys tarkoitti käytännössä sitä, että Ulla hankki juhlavaatteensa teettämisen sijasta kaupasta. Tapion frakki löytyi mikkeliläisestä pukuvuokraamosta.

Etelä-Savoa ja Savonlinnaa vuoden 2010 juhlissa edustivat kansanedustajien lisäksi Savonlinnan Oopperajuhlien johtaja Jan Hultin avopuolisonsa Merja Auvisen kanssa. Auvinen kuuluu ensi vuonna aloittavat Suur-Savon Osuuspankin johtajistoon.

Pieksämäeltä juhliin osallistui Kuuloliittoa johtava Antero Penttinen. Kangasniemen lähettiläina juhlissa loistivat Virpi ja Jari Sarasvuo. Sarasvuot rakentavat vapaa-ajan asuntoa Kangasniemellä.

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen osallistui juhlaan Maria-vaimonsa kanssa. Etelä-Savon kesäasukkaita paikalla oli useita - mm. Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ja Helsingin Sanomien pitkäaikainen päätoimittaja Janne Virkkunen. Molemmat kesämökkeilevät Mikkelin Anttolassa.